woensdag 14 juli 2010

Beter een goede buur dan een verre vriend!

U kent het wel... een stralende zomerdag, u zit heerlijk onder uw knikarmscherm aan een cappuccino en bedenkt zich ineens dat u vergeten bent een paar pistoletten te halen bij de bakker. Snel even naar de bakker dus, de boel de boel laten. U vertrekt met haast en laat alles achter zoals het was, ook uw zonnescherm laat u voor dat eventjes openstaan. Dat kan desastreuse gevolgen hebben! Hoe zonnig het ook is, het weer kan omslaan. Er kan plotseling een onweersbui optreden, vaak gepaard met heftige regenval en windvlagen. Regen en wind zijn de natuurlijke vijanden van knikarmschermen. Natuurlijk kan een knikarmscherm wel een normale hoeveelheid water en wind aan, maar bij extreme, kortstondige weersituaties, kan een knikarmscherm beschadigd raken, of de gevel kan beschadigd raken. Een terrasscherm oefent immers een gigantische hefboomwerking op de muur uit!

Hoe kunt u een dergelijk euvel voorkomen?

-Met een zon- en windmeter
Die werken in bijna alle gevallen goed, maar geven geen 100% betrouwbare oplossing. U verschaft zich er meer zekerheid door, maar dient te allen tijde gezien te worden als hulpmiddel!
-Uw zonwering altijd indraaien voor u gaat. De beste oplossing, zo weet u zeker dat het scherm niet aan weer en wind blootgesteld is. Nadeel: het kost extra tijd en het wordt warmer in huis.
-Er is ook nog een charmante derde oplossing: de goede buur!

Stelt u zich eens voor, u woont met 4 buren naast elkaar en hebt allemaal een elektrisch, op afstand bediend zonnescherm.
Alle vier de gezinnen bedienen hun scherm met een Telis 4 zender van Somfy. Met een telis 4 zender hebt u 4 kanalen tot uw beschikking en een groepssturing. Als u onderling afspreekt dat u elkaars handzenders afstemt op elkaars schermen, dan zou bij elke buur kanaal 1 uw scherm kunnen zijn, kanaal 2 dat van de buur ernaast, kanaal 3 weer van de buur daarnaast etc.

Wanneer het weer plotseling omslaat is één blik naar buiten voldoende om te zien of er in het blok nog schermen uitstaan en vanuit uw huis dirigeert u door het juiste kanaal te kiezen, het openstaande scherm bij de buren zo naar binnen!

Daarom: beter een goede buur dan een verre vriend! De zenders hebben een bereik van circa 30 meter, dus tot een blok van 5 buren kan dit systeem ingezet worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten